Google Sıralama Kriterlerinde Site İçi Spam Faktörleri | Kogo Society Forum

Google Sıralama Kriterlerinde Site İçi Spam Faktörleri

CrypticaL 

Düttürü Dünya..
Yönetici
Üyelik
2 Eylül 2019
Mesajlar
1,015
Cinsiyet
Erkek ♂️
İlişki Durumu
İlişkim Var
Burcu
Kova ♒
Ruh Hali
Üzgün
Google Sıralama Kriterlerinde Site İçi Spam Faktörleri

Google Sıralama Kriterlerinde Site İçi Spam Faktörleri


1 – Kötü İzlenime Sahip Sitelere Backlink Vermek: İlaç satan, faizle kredi satan sitelere backlink vermek sitenizin google sıralamasına zarar verebilir.

2 – Açılır Pencere (Popup) ve Dikkat Dağıtıcı Reklamlar: Popup’lar her ne kadar popüler olsa da, kullanımı google gözünde düşük kalite algısı yaratabilir.

3 – Gereğinden Fazla SEO Optimizasyonu: SEO Uyumlu makale yazımı için belirli SEO kriterlerini takip etmeniz gerekli, fakat bu kriterlerin yanlış uygulanması, yazınızı SEO uyumlu olmaktan ziyade spam olarak algılatabilir.

İçeriklerinizi yazarken kullandığınız anahtar kelime sayısının yazınızın toplam kelime sayısı ile belirli bir oranda olmasına, içeriğinizi başlık etiketleri ile boğmamaya vs. gibi etmenlere dikkat etmelisiniz. Bunu yapmanın en kolay yolu da SEO by Yoast eklentisi kullanmaktan geçiyor tabi ki.

4 – Sayfada Üzerindeki Reklamlar: Sitenizin google sıralaması için yapacağınız en büyük hatalardan bir tanesi de, sayfanızın en üst kısmında reklama yer vermeniz olacaktır.

5 – Satış Ortaklığı Linkleri: Google’ın satış ortaklığı amacı güderek yazılmış içerikleri sevmediği aşikar. Fakat bu satış ortaklığı linkleri içeriklerinizin google’da en üst sıralarda yer almasına bir engel değil. Sadece google bu tür içerikleri ekstra incelemeye tabi tutar.

6 – Otomatik Üretilen İçerikler: Eğer google sitenizde oluşturulan içeriklerin insan değil de robotlar tarafından otomatik olarak oluşturduğunu anlar ise, o içeriklerle google’da üst sıralarda yer almaya elveda diyebilirsiniz.

7 – IP Adresinin Spam Olarak İşaretlenmesi: Serverınıza ait bir IP adresi spam olarak işaretlenmiş ise, aynı server üzerinde bulunan tüm siteler de spam muamelesi görecektir.

8 – Meta Açıklamasını Spamlama: Bir içeriğiniz için Meta açıklaması yazıyorsanız, o meta içeriğinizde yer vereceğiniz açıklamanın tamamıyla içeriğinizi özetleyen bir açıklama olduğuna emin olun.

Eğer meta açıklamanızı sırf yeterli sayıda karakteri doldurmak adına dolduruyor ve bunu odaklandığınız anahtar kelimeyi kullanarak yapıyorsanız, bu google tarafından spam olarak algılanabilir.
 

Benzer konular


Geri
Üst