Hint Yağının Faydaları Ve Zararları | Kogo Society Forum

Hint Yağının Faydaları Ve Zararları

CrypticaL 

Düttürü Dünya..
Yönetici
Üyelik
2 Eylül 2019
Mesajlar
1,015
Cinsiyet
Erkek ♂️
İlişki Durumu
İlişkim Var
Burcu
Kova ♒
Ruh Hali
Üzgün
Hint Yağının Faydaları Ve Zararları

Hint Yağının Faydaları Ve Zararları

Sadece 10 günde saç dökülmesine son verip dolgun ve uzun saçlara sahip olmayı sağlayan yağ. Hint Yağı işte bugün bu konuyu inceleyeceğiz.

Hint yağından genellikle yoğun ve yapışkan yapısı nedeniyle uzak duruluyor. Oysa bu yağ, besleyici yapısı ve olumlu etkileri ile harika faydalar sağlıyor. Hint yağı kullanarak oldukça etkili ve hesaplı bir uygulamayla cilt ve saç sorunlarınızla başa çıkmanız mümkün.

Yoğun yapısı nedeniyle, hint yağının uygulanması biraz zor olabilir. Bu nedenle, onunla eşit miktarda Hindistan cevizi yağı ile karıştırarak oluşturduğunuz seyrelti, sizin için harika bir formül olacak. Saç diplerine masajla yavaş yavaş yedirebilir, aynı zamanda saç tellerinize de sürebilirsiniz. Bu işlemin ardından 1 saat saçınızda uygulamayı bekletin. Haftada 2 kere, saçınızı yıkamadan önce bu işlemi uygulayın.

Eğer bu işlemi kuru saça ya da gün sonunda uygulamak istiyorsanız, avucunuza 2-3 damla Hint yağı alın ve kuru, kabarık saçınıza iyice uygulayın. İşe yaraması için gece boyunca saçınızda kalmasını sağlayın.

Nedir ? Ne İçerir ?

Hint Yağının Faydaları Ve Zararları Nedir ? Ne İçerir ?

Hint yağı, ‘ricinus communis ‘ olarak bilinen hint bitkisinin tohumlarından elde edilir. Hint yağı, Afrika başta olmak üzere Hindistan bölgesinde yaygın olarak kullanılır. Hint yağı, antienflamatuar ve antibakteriyel özelliklerinden dolayı dünya çapında kullanımı giderek artmaktadır.
Hint yağının tıbbi ve tedavi edici faydaları, çeşitli sektörlerde favori olmasını sağlamıştır. Hint yağı kullanımı cilt, saç ve sağlık için faydalıdır. Ayrıca çeşitli kozmetik, sabun, tekstil, masaj yağları hatta ilaçlarda da kullanılmaktadır.

Hint yağının büyük bir kısmını risinoleik asit oluşturur. Bunun dışında oleik asit, linoleik asit, linolenik asit, stearik asit, palmitik asit, dihidroksi stearik asit içermektedir.

Hint yağı, hint yağı bitkisinin tohumlarından çıkartılan bir soluk sarı renkli bir sıvıdır. Bu yağ çeşitli tedavi ve tıbbi değerlerine sahiptir. Antiseptik özellikleri enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olur. Vücudun zararlı serbest radikallerle savaşmasını sağlayan mükemmel antioksidan özellikleri vardır. Anti-inflamatuar özellikleri vücudun çeşitli yerlerindeki iltihabın giderilmesi için yardımcı olur. Hint yağının faydalarının çoğu içinde bulunan büyük bir miktardaki doymamış yağ asitlerinden kaynaklanmaktadır.

Hint Yağının Sağlık Faydaları:

Hint Yağının Sağlık Faydaları

Hint yağından sağlık yararları elde etmek için bu yağ hem dahili hem de harici olarak kullanılabilir. Romatizma, artrit ya da guttan kaynaklanan ağrılı eklemlere hint yağı ile masaj yapmak bu ağrılara rahatlama sağlayabilir. Hint yağının ağızdan alımı, bakteriyel artıştan kaynaklanan çeşitli sindirim sorunlarını tedavi edebilir.

Ayrıca bir laksatif olarak çalışır ve kabızlığı tedavi eder. Hint yağının düzenli tüketimi gecikmiş veya ağrılı adetler gibi bir çok menstrüel bozuklukları azaltabilir. Vücudun genel bağışıklık sisteminde iyileşme meydana getirmesinin yanı sıra, multiple skleroz, Parkinson hastalığı, beyin felci gibi bazı ciddi hastalıkların tedavisi için de kullanılabilir.

Gözler İçin Hint Yağının Faydaları:

Gözlere giren herhangi bir artık maddeyi çıkarmak ve bundan kaynaklanan tahrişi durdurmak için, damla olarak hint yağı kullanılabilir. Arpacık denilen göz kapağı üzerinde mevcut olan yağ bezlerinin enfeksiyonu, hint yağı ile tedavi edilebilir. Bunun için, hint yağı günde 2-3 kez arpacığın üzerine doğrudan uygulanmalıdır.

Blefaritte ise, göz iltihaplanma nedeniyle kırmızıya döner. Göz kapaklarının çevresindeki bu alana yağı hafifçe sürmek kızarıklık ve inflamasyon üzerinde yatıştırıcı bir etkiye sahip olabilir. Bu tıbbi kullanımlarının yanı sıra, hint yağı ince kirpikleri olanların kirpiklerini kalınlaştırması için kullanılabilir.

Cilt İçin Hint Yağının Faydaları:

Cilt İçin Hint Yağının Faydaları

Hint yağının bileşenleri, bakteriyel veya fungal enfeksiyonların neden olduğu çeşitli cilt hastalıklarının tedavisi için son derece faydalı olan dezenfektan özelliklere sahiptir.

Cilt ülserleri, saçkıran, kaşıntılı deri, döküntüler ve siğilleri içerir. Kuru cilt üzerinde iyi bir nemlendirici etkiye sahiptir. Bu nedenle, genellikle kışın gelişen ayak bilekleri ve ayaklardaki çatlakları iyileştirmek için kullanılabilir.

Yağın etkisini en iyi görmek için, kısa bir süre boyunca ayaklarınızı sıcak suda beklettikten sonra ayaklarınıza hint yağı ile masaj yapabilirsiniz. Bu cildi yumuşatır ve gelecekte oluşabilecek başka çatlakları önler. Hint yağı, göz çevresindeki cilt kırışıklıklardan kurtulmak için kullanılabilir. Kollajen ve elastin üretimini teşvik eder böylece cildin pürüzsüz ve esnek olmasına yardımcı olur.

Saçlar İçin Hint Yağının Faydaları:

Saçlar için hint yağı, çeşitli saç derisi sorunlarına neden olan ve saç dökülmesine yol açan enfeksiyonlardan kurtulmak için kullanılabilir. Kuru, pullu kafa derisi üzerine uygulandığında nemi korur ve kafa derisinin durumunu iyileştirebilir. Benzer şekilde, kepek ve bitten kurtulmak için kullanılabilir.

Ayrıca saç köklerini güçlendirmektedir ve saç uzamasını teşvik eder. Parlaklığını kaybetmiş, zarar görmüş saça uygulandığında mükemmel bir saç kremi olarak görev yapar. Bunun için hint yağını badem yağıyla karıştırıp, saç köklerine masaj yapın en son da uçlarına uygulayın. Bir saat bekleyin ve kaliteli bir şampuan ile yıkayın. Hint yağını seyreltmek, yağın daha kolay uygulanmasını sağlar, aynı zamanda saçın yıkanması da zor olmayacaktır.

Hint yağı normal miktarda kullanıldığında hiç bir yan etkisi yoktur. Ancak hamile kadınlar, emziren anneler, altta yatan sağlık durumu olan kişiler sadece kendi doktorları ile görüştükten sonra hint yağı almalıdır. Hint yağının aşırı dozu bulantı, kusma, ishal, karın ağrısına neden olabilir.

Ayrıca Hint Yağının Faydaları Şöyledir ;

Hint Yağının Faydaları Ve Zararları

Karaciğer ve Lenfe Fayda Sağlar:

Hint yağı karaciğer ve lenf sağlığı için faydalıdır. Lenflerin rahatlaması, karaciğerin desteklenmesi için karın kısmına havluya sararak koyun ve sırt üstü yatarak bir saat bu şekilde bekleyin. Aynı zamanda daha fazla rahatlama sağlamak için ayaklarınızın altına yastık koyun.

Küçük Tümörleri Etkisizleştirir:

Bilimsel olarak hint yağının T hücrelerini arttırdığı kanıtlanmıştır. Bunun yanında Amerikalı doktor Edgar Cayce çok tehlikeli olmayan tümörlerin tedavisinde hint yağını tavsiye etmektedir.

Hint Yağı Bağışıklığı Geliştirir:

Natüropati uygulayıcıları hint yağının bağışıklık sistemini arttırdığı görüşünü savunmaktadırlar. Araştırmacı, Harvey Grady Sedona, hint yağının uygulanmasının, 24 saat içinde kanda bulunan T-11 hücrelerinin ve lenfositlerin sayısını arttırdığını ortaya koymuştur. Hint yağının söz konusu faydası vücudun güçlenmesini, hastalıklara kaşı dirençli olmasını sağlar.

Hint yağının başta cilt olmak üzere sağlık açısından faydalarını detaylı olarak ele aldık. Fakat, hint yağının faydalı olması için kişinin sağlık koşulları önemlidir.Kişin sağlık koşullarına göre, hint yağının faydaları yanında fazla kullanım da zararlarıda vardır, hint yağının zararları şöyle sıralanabilir:

Hint yapının yan etkilerinden bir tanesi, bulantı veya kusma nöbetleri gibi sindirim bozukluklarına neden olmasıdır. Hint yapının içerdiği risinoleik asit, ince bağırsak sağlığına faydalıdır ama aynı zamanda bu asitin tahriş edici özelliği vardır. Böylece gastrointestinal yan etkilere neden olabilir.

Hint yağı ishale neden olabilir. Hint yağı dizanteri, kabızlık gibi hastalıkların tedavisi için kullanılırken, bazen ishal gibi olumsuz etkileri olabilmektedir.

Döküntülere neden olabilir, Gastrointestinal şikayetlerin yanı sıra, hint yağı aynı zamanda deri ile ilgili yan etkilere sahip olabilir. Hint yağı cilde uygulandığında alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Döküntü ve kızarıklıklar meydana geldiğinde doktorunuza başvurmalısınız.

Cilde yan etkilerinden bir tanesi de kaşıntıdır. Hint yağı cilde uygulandığında kaşıntı sorunlarına neden olabilir. Bu yüzden hint yağını çok az dozlarda kullanmayı tercih etmelisiniz.

Hint Yağının Faydaları Ve Zararları

Kramp ve Şişme: Hint yağı, cilde ve deriye masaj şeklinde uygulandığında kramplara neden olabilir. Aynı şekilde dudak veya dilde şişmelere neden olabilmektedir.

Baş dönmesi ve su kaybı: Hint yağının diğer yan etkisi, baş dönmesine ve ishal yapmasından dolayı su kaybına neden olmasıdır.

Düzensiz Kalp Atışı: Hint yağı tüketiminden sonra alışık olmadık hızlı kalp atışı sorunu yaşarsanız mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Nefes Darlığı: Hint yapının nefes darlığına neden olduğunu belirten sağlık uzmanları, bu durumda hint yağı tüketiminin durdurulup doktora başvurulması gerektiğini belirtmektedirler

Uyarı: ‘‘Hint yağı, mide, karın ağrısı, kramp, bulantı, halsizlik gibi sorunlara neden olabilir. Bu sorunlardan herhangi biriyle karşılaşırsanız ve sorun giderek artarsa mutlaka doktorunuza başvurun’’

Uyarı: Hint yağının alerjik yan etkileri olduğundan dolayı tüketmeden önce hint yağı alerji testi yaptırarak, hint yağına alerjiniz olup olmadığını öneririz.

Uyarı: Nefes darlığı , astım ve benzeri solunum yolları hastalıkları, kalp, alerjik hastalıklarla mücadele ediyorsanız mutlaka doktorunuza danışarak tüketmenizi öneririz.

Hatırlatma: Hint yağının yan etkileri sadece hint yağının içeriğinden kaynaklanmamaktadır. Aynı zamanda kişinin bünyesine, yapısına, sağlık durumuna da bağlı olarak değişiklik arz etmektedir.
 

Geri
Üst