2020 Grafik Tasarım Trendleri Nelerdir | Kogo Society Forum

CrypticaL 

Düttürü Dünya..
Yönetici
Üyelik
2 Eylül 2019
Mesajlar
1,015
Cinsiyet
Erkek ♂️
İlişki Durumu
İlişkim Var
Burcu
Kova ♒
Ruh Hali
Üzgün
2020 Grafik Tasarım Trendleri Nelerdir

2020 Grafik Tasarım Trendleri Nelerdir


2020 yılına sayılı günler kala ‘Grafik tasarım dünyasında ne gibi değişiklikler olacağı?’ sorusu oldukça merak ediliyor. Kuşkusuz, grafik tasarım her zaman derin bir hayranlık ve birçok insana büyük bir ilham kaynağı olmuştur. Gelecek yıl patlaması beklenen belirli trendlerin yükselişini tespit etmek için grafik dünyasının yeniliklerin sizler için araştırdık.

2020 grafik tasarım trendleri:
  • 3B derinlik ve gerçekçilik
  • Tek renkli
  • Parlak metaller
  • Tipografi çılgınlığı
  • Görüntü ve metin maskeleme
  • Hat sanatı
  • Çizim ve fotoğraf kolajları
  • Basitleştirilmiş çizimler
  • İzometrik çizimler
  • Dünyevi renkler: Vintage tarzı
  • Desenler ve dokular
  • Geometrik tasarımlar
  • Sıvılar
1. 3D Derinlik ve Gerçekçilik

3D trendi 2019 yılında zirveye ulaştı ve kesinlikle çok çabuk kaybolmayacak gibi duruyor. Modern teknoloji ve yazılım yetenekleri sayesinde 2020 yılında daha harika 3D grafik tasarım kompozisyonları görmeye devam edeceğiz.

2. Tek Renkli

Grafik tasarım trendlerinde 2017 yılı ile gelen çift ton çılgınlığını hatırlıyor musunuz? Artık çift renk çılgınlığını görmeyeceğiz. 2020 yılında daha çok tek renk üzerinde daha basitleştirilmiş bir versiyona dönüşmüştür. Tek renkli bir renk filtresi, grafik kompozisyondaki fotoğraflarda veya kısmi öğeler üzerinde yaygın olarak kullanılacak gibi duruyor.

3. Parlak Metaller

Grafik tasarımda metalik malzemelerin kullanılması, marka kimliği ve ürün tasarımı için son moda trend olarak kullanılıyor. Bu eğilim minimalist bir genel tasarım gerektirir, çünkü odak metalik etkiye kendiliğinden düşer. Efekti daha da etkileyici kılmak için marka uzmanları bu eğilimi, kartvizitler gibi marka kimliği fiziksel malzemeleri için kabartma gravürle birleştiriyor.

4. Tipografi Çılgınlığı

Daha yenilikçi ve modern kompozisyonlar oluşturmak için tasarımcılar tipografi ile büyük zaman harcıyor. Bu eğilimin 2020 yılında tam anlamıyla gelişmesi bekleniyor.
Güzel çiçekler, geometrik şekiller ve daha yaratıcı öğelerle süslenmiş sanatsal tipografi kesinlikle dikkatleri çürütmek için mükemmel bir çözüm. Grafik tasarım trendlerinden 2019 olan maxi tipografi trendiyle birlikte, 2020’deki sanatsal tipografi gerçekten göze çarpacak.

Kalınlığa gelince, kural şudur: ne kadar kalın, o kadar iyi. Ağır yazı tipleri ve harfler zaten grafik tasarım dünyasını dolduruyor. Bunları logolar, afişler, web tasarımları ve hatta ambalaj tasarımında görüyoruz. Bir kez daha, harfler büyük olacak ve kompozisyonun kenarlarının ötesine bile gidebilir.

Tipografide yarı şeffaflık da oldukça popülerdir. 2020’de farklı şekillerde göreceğiz. Birbiriyle örtüşen kelimelerin bölümleri, “çift tipografi”, ikinci kopya şeffaf veya fotoğraflar ve tasarım kompozisyonunun diğer unsurları üzerine yarı şeffaf tipografi.

2020 Grafik Tasarım Trendleri Nelerdir


5. Görüntü & Metin Maskeleme

Görüntü ve metin maskeleme tasarım dünyası için yeni bir teknik değildir, ancak 2020’de oldukça modern hala gelmesi bekleniyor. Görüntünün büyük bir kısmını açığa çıkarılmadan geride bıraktığı için gizemli ve minimalist bir görünüm elde etmenize yardımcı olur. 2020’de, tasarımcılar arzu edilen etkiyi elde etmek için elbette sonuncusu için maksi tipine yapışan, görüntü ve metin maskeleme ile kompozisyonlar oluşturmaya devam edecektir.

6. Hat Sanatı

Anahat tipografisi ve 2018 ve 2019 yıllarında oldukça kütleli olan unsurlar, şimdi tamamen resimli ve animasyonlu çizgi sanatı desenleri ve tasarımlarına dönüşüyor. Özünde, hat sanatı, şematik, basitleştirilmiş bir çizim tarzıdır. Bu nedenle, kavram ve fikirleri iletmek için mükemmeldir. Temiz, zarif ve göze çarpmayan görünüyor. Çizgi sanatı, 2020 grafik tasarım trendlerinde tercih edilen dekorasyon stillerinden biridir.

7. Çizim ve Fotoğraf Kolajları

Bize okulda defterlerimizde yaptığımız çizimleri, yani doodling’i hatırlatan grafik tasarımda oldukça ilginç ve yaratıcı bir eğilime tanık olduk. Doodling, illüstrasyon dünyasında eğlenceli bir trend olarak başladı, ancak hızla web üzerindeki tasarımlarda gördüğümüz bir hit haline geldi.

Grafik tasarımda kullanıldığında, doodling kompozisyonun daha resmi olmayan, kişiselleştirilmiş, el yapımı ve genel olarak eğlenceli hissini elde etmenize yardımcı olur.
Tasarımcılar, gerçek hayattaki fotoğrafları, fotoğrafın parçalarını değiştiren veya fotoğrafla etkileşime giren basit resimlerle birleştiriyorlar.

Doodling eğilimine benzer ancak yaratıcılık bölümü için oldukça büyük bir bölüme sahip. Yenilikçi trend kesinlikle 2020’de göreceğimiz bir eğilimdir, çünkü eşsiz benzerlik ve eşsiz bir eser oluşturma fırsatını öngörür.

8. Basitleştirilmiş Çizimler

Grafik tasarımdaki çizimleri kullanmak yeni bir şey değil. Aslında, tasarımcılar genellikle kavramları ve fikirleri iletmek ve mesajları daha iyi anlatabilmek için illüstrasyonlar kullanırlar. Grafik tasarım trendleri 2020’ye gelince, basit resimler en iyi seçim olacaktır.

Detay eksikliği, tasarımcıların sanatın kendisine değil ilettiği mesaja odaklanmalarını sağlar. 2020 yılında, tasarımdaki çizimler genellikle basitleştirilmiş, kabataslak ve hatta çocukça görünecek.

9. İzometrik Çizimler

İzometrik resimler yıllardır trendlerin listesinde yer almaktadır ve mantıksal olarak birçok dönüşümden geçmiştir. Genellikle Infographic tasarımı, web tasarımı ve sunum tasarımı için kullanılırlar, 2 boyutlu bir yüzeyde 3 boyutlu bir nesneyi gösterme yeteneklerinden dolayı tercih edilen bir stildirler.

2020’de hareket her şeydir. İzometrik grafik tasarım, tamamen animasyonlu ve etkileyici görsel bir çözüme dönüşüyor. 3B nesnelerin son zamanlarda 2B yüzeyler üzerine çevirisi her zamankinden daha gerçek oldu. İzometrik tasarımın, izleyiciyle birlikte hareket eden ve oynayan gerçek bir 3B gibi göründüğü bir noktaya gelmeye devam edeceğini umuyoruz.

Dünyevi Renkler: Vintage Tarzı


10. Dünyevi Renkler: Vintage Tarzı

Yeni olan her şey iyi unutulmuş bir eski. Ancak, şaşırtıcı 50’leri unutmak kesinlikle zor ve takip eden eğilim bunu doğruluyor. 50’ler, tasarımcılar için büyük bir ilham kaynağıdır. Toprak renk nüansları ve elle çizilmiş mürekkep resimlerini kullanarak, web ve grafik tasarımcıları, 50’li yılların tasarımlarının ev hissini uyandıran kompozisyonlar yaratıyorlar. Modern Zamanlardaki Retro Tasarım örneklerini incelemek de ilginizi çekebilir.

Vintage tarzı aynı zamanda marka kimliği ve ambalaj tasarımı, tipografi ve yazı olarak da kullanılıyor. Görünüşe göre 2020’de geçmişten gelen bir patlama yaşanacak. En azından grafik tasarım söz konusu olduğunda.

11. Desenler & Dokular

Düz tasarım örgüyü yönettiğinde, desenler ve dokular bir süre sahneden çıkmıştı. Şimdi, desen ve doku kullanımında bir artış görüyoruz, ancak geleneksel olarak kullanılması gerekmiyor. Birkaç tasarımın bir tasarımda veya sadece ekranı kaplayan desen bölümlerinin birleştirilmesi, 2020’de norm olacaktır.

12. Geometrik Tasarımlar

Grafik tasarım ve sanatla ilgilenen herkes size söyleyecektir – hepsi temel geometrik şekillere dayanır. Ve pek çok tasarımcı tasarımlarında sadeliği hedeflediğinden, düz geometrik şekiller kullanmak, 2020 için hala alanın önde gelen trendlerinden biridir. Geometrik tasarımlar basit görünebilir ancak aslında taşıyan bir kompozisyonu yeniden oluşturmak için çok fazla çalışma gerektirir. İnsanların kavramaları için doğru anlam.

13. Sıvılar

Kesin olarak kenarları ve eğrileri olan geometrik şekillerin aksine, likidi şekiller yaratıcılık, çeviklik ve hareketi gösterir. Kenarlardan çıkmak, birçok tasarımcının yeniden yaratmak istediği pürüzsüz, yumuşak bir görünüm elde etmenize yardımcı olur. Bu nedenle, kesinlikle yarı şeffaflık, parlak renkler ve renk gradyanları, animasyonlar, vb. Gibi diğer efektlerle birleştirilmiş 2020 grafik tasarım trendlerini oluştururlar.
 

Benzer konular


Geri
Üst