Yeni Başlayanlar İçin Sulu Boya Teknikleri | Kogo Society Forum

Yeni Başlayanlar İçin Sulu Boya Teknikleri

Lola 

Yönetici
Üyelik
3 Eylül 2019
Mesajlar
237
Cinsiyet
Kadın ♀️
İlişki Durumu
İlişkim Var
Burcu
Balık ♓
Ruh Hali
Cadı
Yeni Başlayanlar İçin Sulu Boya Teknikleri

Sulu boya, suda çözünebilen veya suyla inceltilebilen bir tür transparan boya, sulu boya tablo veya resim de bu boyaların ve birtakım tekniklerin
kullanıldığı başlı başına bir sanat dalıdır. Sulu boya teknikleri de her sanat gibi sık sık pratik yapmayı gerektirir ve sonuçlar çabanıza değer.

Sulu Boya Teknikleri Nelerdir?

Sulu Boya Teknikleri


1. Kuru Kağıt ya da Nemli Kağıt
Sulu boya teknikleri arasında ilk akla gelen kağıdı kuru ya da nemli olarak kullanmak var. İkisinde de boyanın hareketi farklı olacak. Boya ıslak kağıtta daha rahat hareket eder ve geçişler daha yumuşak olur. Kuru kağıtta ise daha belirgin renkler elde edebilirsiniz.

Sulu Boya Teknikleri


2. Açıktan Koyuya Geçiş
Sulu boyada açık tonlardan başlayıp koyu tonlara yavaş yavaş ilerlersiniz. Rengi açmak için suyun yanı sıra beyaz da kullanılır. İstediğiniz renk geçişini başlarda elde edemeseniz bile zamanla alışırsınız. Boyamaya geçmeden önce müsvedde bir kağıt üzerinde deneme yapın.

Sulu Boya Teknikleri


3. Sulu Boya Sıçratma Tekniği
Fırçanızı başparmağınızla orta parmağınız arasında tutun. İşaret parmağınızı kullanarak fırçanın kıllarını geriye çekip bırakın. Aynı hareketi başka renklerle tekrarlayın. Bu teknik esnasında etrafa naylon serip üstünüze önlük geçirmeyi düşünebilirsiniz.

Sulu Boya Teknikleri


4. Sulu Boya Damlatma Tekniği
En keyifli sulu boya tekniklerinden biri boyayı kağıda damlatmak. Bir büyük damladan sonra onun içine başka bir renkten daha küçük bir damla, sonra daha küçük bir damla… Sonrasında size kalan, çiçek gibi açan rastgele desenlerin tadını çıkarmak.

Sulu Boya Teknikleri


5. Kağıttaki Dokuyu Kullanmak
Kalın bir sulu boya kağıdı size dokuları etkili biçimde kullanma imkanı sunar. Özellikle dokuları olan nesneleri resmetmeyi seçtiyseniz daha gerçekçi sonuçlar almak elinizde. Bu tekniği ıslak kağıt tekniği veya açıktan koyuya geçiş tekniğiyle birlikte uygulamanız da mümkün.

Sulu Boya Teknikleri


6. Tuzla Doku Yaratmak
Sulu boyada doku ve geçiş yaratmak önemli. Standart sofra tuzu ummadığınız bir etki yaratabilir. Tuz kristalleri suyu emer ve renk pigmentinde benzersiz bir doku bırakır. Tuzu boya ıslakken dökün. Kurumasını bekleyin. Tuzu süpürüp atabilir veya sabitleyici sıkarak kağıtta tutabilirsiniz.

Sulu Boya Teknikleri


7. Sünger İle Resim Yapmak
Hep sulu boya fırçasından bahsettik ama sünger de keyifli bir boyama aracı. Bulaşık süngeri de kullanabilirsiniz ama daha şaşırtıcı dokular için doğal süngerleri tavsiye ederiz. Kuru görünüm bitkiler için, ıslak görünüm sulak alanlar veya bulutlar için ideal.

Sulu Boya Teknikleri


8. Keskin Kenarlar İçin Kağıt Bant
Resim kağıdına yapışmayan kağıt bantları istediğiniz alanlara yapıştırıp boyama yapabilir, sonrasında onları sökerek keskin kenarlar elde edebilirsiniz. Keskin hatlar ve keskin kenarlar istediğinizde bu yöntemi tercih edebilir ve ortaya şahane sonuçlar çıkarabilirsiniz.
 

Benzer konular


Geri
Üst