2021 Model MacBook, Apple Kendi İşlemcisi ile Gelebilir | Kogo Society Forum

2021 Model MacBook, Apple Kendi İşlemcisi ile Gelebilir

CrypticaL 

Düttürü Dünya..
Yönetici
Üyelik
2 Eylül 2019
Mesajlar
1,015
Cinsiyet
Erkek ♂️
İlişki Durumu
İlişkim Var
Burcu
Kova ♒
Ruh Hali
Üzgün
2021 Model MacBook, Apple Kendi İşlemcisi ile Gelebilir

2021 Model MacBook, Apple Kendi İşlemcisi ile Gelebilir


Apple, 2021 model MacBook modellerinde kendi ARM mimarili işlemcisini kullanabilir.

Apple tarafından Intel işlemci kullanmayacak ilk ARM tabanlı Macbook dizüstü bilgisayarın gelecek yılın başında piyasaya sürülebileceği ileri sürüldü. KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, Apple işlemci kullanacak yeni Mac modeli için sonraki 12-18 aya işaret ediyor.

Kuo’nun 2018 yılında da benzer bir tahminde bulunduğunu hatırlatalım. Hatta bunun üzerine yaklaşık 2 yıl önce Apple’ın ARM mimarisi kullanacak kendi özel yapım işlemcileri için Intel işlemcilerden vazgeçeceği yönünde haberler ortaya çıkmıştı. Şimdi ise aynı durum 2021 yılı için yaşanıyor.

Apple, Mac işlemcileri için Intel’den vazgeçme yönünde planları olduğu hakkında şimdiye kadar hiçbir açıklama yapmadı. Öte yandan şirketin son birkaç yıldır verdiği iş ilanları ve bünyesine kattığı isimler masaüstü ve dizüstü çipleri için çalışmalar yapıldığı yönünde ipuçları veriyor. iPhone için de benzer bir süreç yaşanmıştı. Şu anda ARM mimarisi şirketin Apple Watch, iPad ve iPhone cihazlarında yer alırken Apple’ın ARM tasarım departmanında büyük hareketliliğin söz konusu olduğu söyleniyor.
 

Geri
Üst