İstanbul Çıkışlı 7 Pratik Kaçamak Alternatifi | Kogo Society Forum

İstanbul Çıkışlı 7 Pratik Kaçamak Alternatifi

Lola 

Yönetici
Üyelik
3 Eylül 2019
Mesajlar
237
Cinsiyet
Kadın ♀️
İlişki Durumu
İlişkim Var
Burcu
Balık ♓
Ruh Hali
Cadı
İstanbul Çıkışlı 7 Pratik Kaçamak Alternatifi

İstanbul Çıkışlı 7 Pratik Kaçamak Alternatifi

Gezmek, yeni yerler keşfetmek, keyifli doğa yürüyüşleri yapmak, farklı lezzetleri tatmak… Yeşilin, güneşin, doğanın tadını çıkarmak, hayatı doyasıya yaşamak istiyorsanız atın kendinizi dışarı. İstanbul ve çevresinde yaşayanların çok yakınlarında keyifli, gizemli, doğayla iç içe mekanlar keşfedilmeyi bekliyor. Belki bu noktaların bazılarına birkaç kez gittiniz ancak her yıl her yerleşimin biraz daha değişip geliştiğini hesaba katarsanız her seferinde sizi farklı sürprizlerin beklediğini tahmin edebilirsiniz.

Kıyıköy – Vize, Kırklareli: Karadeniz kıyısında son derece dingin ve sakin eski bir Rum yerleşimi. Merkezde yemek yerken Karadeniz’i kuşbakışı seyretmek müthiş. Kumsalda romantik yürüyüşler de yapılabilir. İlginç oyuntular ve mağaralar keşfedilmeyi bekliyor. Nehir üstünde balık yemek de son derece keyifli. Konaklama için asgari konforu sağlayan tesisler dört mevsim hizmet veriyor. Ayrıca ev pansiyonculuğu da yaygın. Önceden rezervasyon yaptırmak iyi fikir olabilir.

Marina Hotel burada hizmet veren temiz bir işletme. Daha önce konakladım, puanlamam 5 üzerinden 3. Fiyat makul, kahvaltı güzel, odalar temiz ve konforlu, personel güler yüzlü. Eğer kalabalık grupla gidecekseniz ev pansiyonlarını kiralamak daha uygun olabilir. Ancak otel konforunu beklememek gerekiyor.

Termal – Yalova: Yorgunluktann kurtulmak için Yalova’nın şifalı sularını deneyin. Tavsiye edebileceğim ilk mekan Yalova Termal Otel. Kışın açık havada sıcak su havuzunda ısınmak, yazın ise devasa ağaçların arasında serinlemek için müthiş. Mekan, Yalova Termal Kaplıcaları ile doğrudan bağlantılı. Yalova Termal Kaplıcaları geniş bir arboretumun ortasına kurulmuş. Mustafa Kemal Atatürk zamanında yaptırılan tesislerin yanı sıra büyük liderin konakladığı dağ evi de ziyarete değer.

Eğer Yalova Termal Otel’de konaklıyorsanız termal kaplıcaların tüm bölümlerinden ücretsiz olarak yararlanabiliyorsunuz. Bu otel, Sağlık Bakanlığı’nın bir işletmesi, fiyatlar makul, personel güler yüzlü ancak özel sektör hassasiyetini beklememek gerekiyor. Bu otel için puanlamam 3. Sıcacık termal havuzda açık havada yüzmek harika. Bunun dışında Yalova Limak Otel lüks ve konfor isteyenler için bire bir. Ancak fiyatları oldukça yüksek. Burası için verebileceğim puan 3,5. Bunlar dışında pansiyonlar uygun fiyatlı seçenekler olarak karşımıza çıkıyor.

Cumalıkızık – Bursa: Günübirlik ziyaret için Cumalıkızık keyifli bir diğer destinasyon. Eski evlerin büyük kısmı iyi korunmuş. Meydandan yöresel ürünler satın alınabilir. Tarhana, ev reçeli, erişte gibi yöresel lezzetleri tatmak için iyi bir fırsat. Unesco Dünya Mirası Listesi’ne girmeyi başaran Cumalıkızık’ta közde Türk kahvesi içmeyi ihmal etmeyin. Dönüşte ise elbette Bursa’ya uğrayın, Kebapçı İskender’de önce kuyruğa girin sonra da doyasıya enfes İskender yiyin. Yanında şıra içmeyi ihmal etmeyin. Çıkınca Koza Han’a gidip çay-kahvenizi yudumlayın.

Dilerseniz Bursa’da konaklayabilirsiniz. Yeni bir şehir oteli olan Tiara son derece lüks ve konforlu. Bazı odalarda jakuzi bulunuyor. Buna karşın fiyatı oldukça makul. Tiara aynı zamanda bir termal otel. Bu otel için puanım 4.

Boyugüzel Otel de yine konaklama için farklı bir seçenek olabilir. Ancak burası daha eski bir işletme. Yine de konforlu. Kahvaltısı ise açık büfe olmasına rağmen standart. Özel aile banyolarında 15 dakika süreyle yıkanabiliyorsunuz. Su sıcaklığı 45 derece. Puanlamam 2,5.

Başdeğirmen – Karamürsel, Kocaeli: Ve işte saklı kalmış bir cennet… Bol oksijenli ve huzurlu bir hafta sonu için hazır olun. Başdeğirmen Köyü’ne dağların arasından keyifli bir yolculukla ulaşıyorsunuz. Burada tek bir tesis bulunuyor: Başdeğirmen Alabalık Tesisleri. Ancak ismine bakarak buranın yalnızca bir restoran olduğunu düşünmeyin. Küçük, iki katlı ve konforlu apart evlerden oluşan dört dörtlük bir tesis. Yaz-kış hizmet veriyor, üstelik bir açık havuzu da bulunuyor. Restoranında sabah, öğle ve akşam yemek servisi mevcut. Yemekler leziz. Fırında mantar, alabalık, tavsiye edilen lezzetleri arasında. Hemen yanından dere akıyor.

Dere kenarında keyifli yürüyüşler yapabilir, mevsim otlarını tanıyorsanız toplayabilirsiniz. Örneğin baharın başında “kaldirek” denilen yöresel bir o bu derenin kenarında yetişir. Tabii bu otları tanımıyorsanız yanınızda bir bilen olmalı. Yaz aylarında ise böğürtlen veya dağ çileği toplama ihtimaliniz var. Mekana vereceğim puan 4.

Feribotla Yalova’ya gelip 15 dakika içinde Karamürsel’e ulaşabilirsiniz. Karamürsel merkezinden ise tırmanışa geçtiğiniz andan itibaren yaklaşık 15-20 dakikalık bir yolunuz var. Yolu yavaşça ve tadını çıkararak almanızı tavsiye ederim. Manzara müthiş.

Maşukiye – Kartepe, Kocaeli: İşte yine günübirlik şahane bir nokta. İster köy kahvaltısı yapın, ister doğa yürüyüşü yapın, burası yaz-kış gitmek için doğa harikası bir yer. Sabah çok hafif bir kahvaltıyla yola çıkın, Çamlıca gişelerinden buraya ulaşmanız yaklaşık 1 saat 15 dakika. Kartepe’ye doğru tırmanışa geçin. Burada birçok mekan mevcut. Hepsinin mönüsü hemen hemen aynı. Ancak benim favori mekanlarımın başında “Manzara” geliyor. Burada brunch yapmanızı öneririm. İçeride bahar aylarında bile inceden soba yanıyor, Sapanca Gölü manzarası müthiş. Kocaeli sınırlarındaki bu mekandan Sakarya’nın Serdivan ve Sapanca ilçelerini kuşbakışı izlemeniz mümkün. Kahvaltıda “muhlama” yemeği ihmal etmeyin. Mekana verdiğim puan 3.

Eğer konaklamak isterseniz pek çok alternatif bulunuyor. “Motali” adlı yeni bir tesis geçtiğimiz yıllarda hizmete girdi. Bunun dışında “Kartepe Green Park” da konaklama için iyi bir fikir olabilir. Şimdiye kadar hep günübirlik gittiğim için konaklama konusunda bir tavsiyede bulunmayacağım. Ancak bana kalırsa yine pansiyon tipi ya da günlük kiralanan evlerde konaklamanız buranın dokusunu tam anlamıyla yaşamanız için daha iyi olur.

Sapanca – Sakarya: Çamlıca gişelerinden sonra yaklaşık 1 saat 30 dakikada ulaşabileceğiniz keyifli bir yerleşim. Sapanca Gölü çevresinde yürüyüş yapabilirsiniz. Bunun için Harmanlık sahilinde bulunan yürüyüş parkuru çok uygun. Kışın giderseniz Karadeniz hurması alabilirsiniz. Yaz sonunda ceviz, baharda ise erik ve kirazı meşhurdur. Yol kenarlarından alışveriş yapabilirsiniz. Çünkü bölge halkı bahçesinden topladığını evinin önüne tezgah açarak satıyor. Yani doğrudan üreticiden satın alıyorsunuz. Buzhaneye girmemiş ürünler çok lezzetli.

Eğer kahvaltı yapmak istiyorsanız önerebileceğim birçok mekan bulunuyor. Öncelikle Sapanca’yı iki aşamada ele almamız gerektiğini belirtmeliyim. İlk bölüm Sapanca’nın merkezi, ikinci bölüm ise Sapanca’nın Kırkpınar beldesi. Sapanca’nın merkezinde Harmanlık ve Sahil olmak üzere iki ayrı kıyı şeridi yer alıyor.

Merkez sahile giderken sağınızda kalacak Özkum, kahvaltı ve akşam yemekleri için keyifli bir seçenek. Eğer Harmanlık’a gitmek isterseniz SASA Harmanlık tesislerinde kahvaltıyı tavsiye ederim. Akşam ve öğle yemeklerinde çok iddialı olmayan bu mekanın harika bir bahçesi ve kapalı iskelesi bulunuyor.

Kırkpınar’da ise Gölevi ve Maja Restoran hem kahvaltı hem de öğle yemekleri için ideal. Ancak pazar günleri aşırı kalabalıktan tesislerde hizmet veren personel yorgunluk ve stresini müşterilere yansıtabiliyor. Baçce adlı mekan ise güzel bir bahçeye sahip. Akşam yemeği için tercih edilebilir.

Sapanca’ya kadar gelmişken İstanbuldere’ye gitmemek olmaz. Harika bir köy yolundan hafif bir tırmanışla ulaşıyorsunuz. İstanbuldere Alabalık tesislerinde bir mola vererek şömine başında bir akşam yemeği yiyebilir, şarabınızı yudumlayabilirsiniz. Eğer donmadıysa ya da kurumadıysa minik şelale keyfinize keyif katacaktır.

Konaklama için pansiyonları tercih edebilirsiniz. Gayet uygun. Bunun dışında Sapanca Merkezinde Ogün Otel uygun fiyatlı bir seçenecek. Puanım 3. Richmond Nua Hotel, Lale Hotel veya Güral Hotel Sapanca da yine lüks arayanların tercihi olabilir. Bu tesisleri puanlamıyorum zaten hepsi bol yıldızlı…

Acarlar Longozu – Karasu, Sakarya: Yine yürüyüş ve piknik yapmak için harika günübirlik bir nokta. Avrupa’nın en büyük longozlarından biri olan Acarlar kış aylarında son derece sakin. Bahar aylarında ise muhteşem bir manzara sizleri bekliyor. Bilenler bahar aylarında boş bırakmıyorlar buraları. Çamlıca gişelerden sonra yaklaşık 2 buçuk saatlik bir yolculukla buraya ulaşabilirsiniz.

Ördekler, kuğular ve kazlar buranın müdavimleri. Güneşli kış aylarında yerli turistlere rastlamak mümkün. Genelde sakin. Bahar aylarında nilüferler açmaya başlıyor. Acarlar’ı baharda fotoğraflamak ayrı bir güzellik. Yiyeceğinizi yanınıza alıp keyifli bir yolculuk yapabilirsiniz. Çünkü her istediğinizi ne yazık ki bulmanız mümkün değil. Neyse ki çay servisi yaz-kış devam ediyor.

Karasu’ya gitmişken, Sakarya nehrinin denize döküldüğü noktada, yani İpsiz Recep caddesinde bir kahve molası verebilir ya da balık yiyebilirsiniz. Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Kuvayı Milliyeci İpsiz Recep’in Karasulu olduğunu hatırlatarak şimdiden keyifli tatiller diliyorum.
 

Geri
Üst