- Üyelik
- 2 Eylül 2019
- Mesajlar
- 1,031
- Web sitesi
- kogo.com.tr
- Cinsiyet
- Erkek ♂️
- İlişki Durumu
- İlişkim Var
- Burcu
- Kova ♒
- Ruh Hali
Site Haritası Sitemap Nedir?
Sitemap, sitemizde yayınlamış olduğumuz içeriklere ait sayfaların (link) bulunduğu xml uzantılı bir dosyadır. Günümüzde site haritası, her sitede mutlaka bulunması gereken önemli SEO kriterlerinden biri haline gelmiştir.
Site Haritaları, sitenizde başka türlü bulamayacağımız sayfaları Google’a bildirmenin bir yoludur. En basit ifade ile, bir XML Site Haritası (genellikle Site Haritası olarak adlandırılır, ilk harfleri büyük S ve H olur), web sitenizdeki sayfaların bir listesidir.
Sitemap, GoogleBot gibi siteye uğrayan botların, siteyi daha iyi bir biçimde indexlemesi için rehberlik eden bir dosyadır. Türkçe’de Site Haritası anlamını taşır. Dosyanın uzantısı, .xml‘dir. Arama motorlarının indexleme hızında sitemap’ın etkisi büyüktür. Siteyi ziyaret eden botlar, sitemap dosyasının sayesinde, hangi sayfanın ne sıklıkla, en son ne zaman güncellendiğini ve webmaster tarafından belirlenen, hangi sayfanın ne kadar önemi olduğunu tespit eder.
Sitemap Kullanmanın Faydaları
Sitemap dosyası olan bir web sitesi, indexlenirken daha ayrıntılı, daha hızlı ve daha çok indexlenir. GoogleBot, siteye girince sitemaptan web sitenin linkleri hakkında detayları çeker ve ona göre indexler. Kısacası sitemap kullanmaya başladığınız andan itibaren index sayınız ve index hızınızda, fark edilebilir artışlar olacaktır.
WordPress İçin Sitemap Eklentisi
WordPress’i kurduktan sonra ilk yapılması gereken işlemler SEO ayarları ve Sitemap kurulumu olmalıdır. WordPress, eklenti yazarları tarafından yazılan “Google XML Sitemaps” eklentisi, WP sistemi için mükemmel bir eklentidir. Bu eklenti ile WordPress sistemi birleştiğinde, ortaya hızlı ve detaylı bir biçimde indexlenen bir site ortaya çıkar. Google XML Sitemaps eklentisi aynı zamanda, WordPress’in en çok kullanılan eklentilerinden bir tanesidir.
Bu eklentiye alternatif olarak Yoast Seo Eklentisini önerebilirim şahsen sitemde kullandığım eklentide yoasttır. Sıkıntısız bir şekilde xml oluşturabilir ve Google, Yandex, Bing ve Yahoo gibi arama motorlarının kolayca sitenizi indexlemesini sağlayabilirsiniz. Ücretsiz bir şekilde bu 2 eklentiyi kullanabilirsiniz. Her ikisi de aynı işlemi görmektedir tercih sizin kullanıp görebilirsiniz. Sitelerimin yarısında Yoast Seo Eklentisini yarısında ise Google XML Sitemaps Eklentisini kullanıyorum değişiklik yok denecek kadar az index hızından tutunda site açılış hızına kadar…